Tässä taas tein pientä yhteenvetoa edellisestä kuusta, josta selvittiin jälleen kunnialla. Helmikuussa ei ollut mitään yllättäviä tapahtumia, kuten hätähuostaanottoja tai kissalaumojen loukutuksia kissoja ruokkineiden ihmisten pihoilta.

Kissakoordinaattorina siis perehdytän uudet kissojen tilapäiskodit, otan vastaan tai haen kodittomat / kodittomiksi jäävät kissat, neuvon puhelimessa ihmisiä kaikkiin eläimiin liittyvissä, ongelmallisissa tilanteissa. Haastattelen kissan adoptoinnista kiinnostuneet ihmiset, kuskaan ruokaa, hiekkaa, kissan lääkkeitä ja tarvikkeita niitä tarviteville, vien kissoja lääkäriin, laitan kissojen nettiin menevät kuvaukset eteenpäin,  pidän yllä sirurekisteriä kissojen osalta, juoksen varastolla hakemassa tilapäiskodeille uuden kissan tullessa kaikki tarvikkeet yms. yms. yms... 

Helmikuun oli tosiaan rauhallinen ja välillä luulin saavani "vapaapäivänkin" . Helmikuussa kissapuolella tapahtui siis seuravaa.

  • Uusia, alkuhaastattelusta läpi päässeitä kissakoteja perehdytin yhden. Mukava tyttö ja varmasti aivan ihana ja kärsivällinen hoitaja! Ilokseni hän myös oli varovaisen kiinnostunut hoitamaan vaikeitakin kisuja.
  • Pesun varastolle mulla on kotoa matkaa lähes 6km ja ajelin käymään siellä 13 kertaa, eli tilapäiskotien tarvitsemien ruokien, hiekkojen, tarvikkeiden ym vuoksi kilsoja kertyi mittariin yli 150km. 
  • Jo Pesulla olevia kissoja muutti tpkodeista toisiin 3kpl. Yksi FIV+ kissa muutti sellaiseen tpkotiin, jossa hän sai seurakseen toisen virusta kantavan kissa. Edellisessä paikassa hänen olisi pitänyt pysyä yksikseen, vaikka selkeästi kaipasi kaveria. Kaksi muuta kissaa taas muuttivat sellaisiin tpkoteihin, missa saavat olla ilman kissakavereita ja itsekseen huomion keskipisteinä.
  • Pesulle tuli myös helmikuun aikana 8 uutta kissaa. Näistä hain viisi heidän omistajiltaan ja kolme kissaa haki Tarja ja Jenny. Kiitos heille!! Jenny piti kolmikon myös itsellään siihen saakka, että pääsin ne tarkastamaan ja päättämään mihin kotiin kukin menee. Seitsemän kissaa kyyditsin  tpkoteihin ja yhden kissan tuli tpk itse noutamaan. Kiitos auttavaisuudesta!!
  • Kissoja luovutettiin uusiin koteihin 5kpl. Tpkodin ollessa uusi ja, kun luovutus tapahtuu ensimmäistä kertaa niin käyn varuiksi luovutussopimuksen puhelimitse tai s.postitse tpkodin kanssaa läpi. En yleensä mene mukaan luovutukseen, koska en näe mitään järkeä siinä. Tietysti, jos tpkoti itse haluaa minut mukaan luovutukseen, niin silloin menen ja nytkin olin mukana luovuttamassa kahta kissaa.
  • Eläinlääkärissä käynnit! Ne on sitten haasteellisia hommeleita. Suosin Tampereella kahta paikkaa ja vien kissat poikkeuksetta niihin.  Vien kissoja aina useita kerrallaan, että saataisiin hieman säästettyä Pesun rahaa kaikissa toimistomaksuissa ym.                                                                                                                                      Hommahan siis alkaa siitä, että listataan kaikki lääkäriin menevät kissat ja katson lomakkeista mitä heille pitää tehdä. Kaikki Pesun kissathan sirutetaan, rokotetaan, leikataan ja FIV- ja FeLV testataan..siis minimissään.           Otan näiden kissojen hoitajiin yhteyttä ja kyselen heidän aikataulujaan. Seuraavaksi verrataan näiden kaikkien tpkotien aikatauluja omiin aikatauluihini ja etsin sopivat päivät sekä ajat. Kaikki tämä, kun on tehty, soitan eläinlääkäriin kuullakseni, että juuri noina päivinä, juuri nuo kyseiset ajat on täynnä... Hammasta purren homma sitten vaan uusiksi. Helmikuussa kuitenkin onnistuin saamaan lääkärille 12 kissaa ja apuakin tuli tällä kertaa muutamalta tpkodilta: Marialta, Ainolta ja Annikalta. En tiedä miten olisin selviytynyt ilman heitä. Kissoja rokotettiin 11kpl, steriloitiin 5kpl, kastroitiin 2kpl, FIV- ja Felv testattiin 6kpl, kurkku penslattiin yhdeltä kollilta, virtsatietulehdus hoidettiin yhdeltä tytöltä ja napatyrä poistettiin yhdeltä kisulta.

Olikohan muuta? Ihan varmasti, mutta aika kuultaa muistot 

Usein mietin, että hullua hommaa ja en kyllä jaksa jatkaa, mutta jännä miten sitä vaan jatkaa. Hyvälle mielellehän sitä kuitenkin eläinten auttamisesta tulee 

 

Kissakoordinaattori tykkää tästä