Yhdistyksellämme on neljä koordinaattoria. Yksi kissoille, kaksi koirille ja yksi muu eläin -puolelle. Minun vastuualueeni kattaa siis muut lemmikit kuin kissat ja koirat. Muu eläin -puolella on yleensä rauhallisempaa kuin kissa- ja koirapuolella. Tai ainakin paljon rauhallisempaa kuin kissapuolella. Soittoja tulee vähemmän ja eläinten vaihtuvuus on pienempi. On hyvä asia, että esimerkiksi kaneja ei tule yhtä paljon kuin kissoja, mutta eivät ne myöskään saa yhtä nopeasti koteja kuin kissat. Puolensa ja puolensa siis.

Kun soittoja tulee, ne koskevat yleensä kaneja. Tavallisesti kääpiöluppiksia tai leijonanharjaksia olisi kotia vailla, yleisimmin nuoria leikkaamattomia uroksia. Kesällä ja joulun aikaan tarjotaan yleensä eniten eläimiä.

Marraskuussa 2010 Pesulle tuli 7 kania yhden päivän aikana. Ajelimme toisen koirakoordinaattorin kanssa pyydystämään ulkotarhassa eläneitä kaneja, joita laskimme paikan päällä yhteensä 14. Mukana oli tietenkin kaneja varten stailattu haavi, hanskoja, kantokoppia ja kuivattua ruisleipää. Tsekkasimme kaikkien kanien sukupuolet ja otimme mukaamme uutta kotia etsimään kuusi naaraskania ja yhden uroskanin. Ensin kanit piti tietysti saada kiinni ja se oli helpommin sanottu kuin tehty :D Ulkona eläneet kanit eivät olleet tottuneet käsittelyyn, mutta lopulta kaikki oli saatu kiinni ja sukupuolet varmistettu. Tässä koordinaattorin hommassa minusta on tullut jo aika haka katsomaan kanien sukupuolet, vaikka se onkin välillä vaikeaa pitkäkarvaisilla ja kovin nuorilla yksilöillä. Niitä ei kannata katsoa väärin, koska sitten sattuu vahinkoja ja tulee vahinkopoikueita..

Tästä seitsemän kanin ryppäästä on kotia etsimässä enää kolme. Jaoimme kanit tilapäiskoteihin naaraat pareittain ja uroksen yksinään. Uros leikattiin ja se pääsi uuteen kotiin pian. Saimme kuitenkin vähän ajan päästä luovutuksesta suru-uutisia, sillä Riki oli tuntemattomasta syystä halvaantunut ja jouduttu lopettamaan. Muilla kodinsaaneilla elämä hymyilee, sillä Minni ja Minttu pääsivät samaan kotiin, missä heitä odotti kolmas Pesulta aiemmin haettu kani. Bettyllä kävi samanmoinen tuuri, sillä siellä se nöpönenä nyt elelee kolmen muun kanin laumassa, joista yksi on myös aiemmin Pesulta otettu kani. Vielä uuteen kotiin kaipaavat Hilja, Rafi ja Uma. Annoin itse tilapäisen kodin Bettylle ja Hiljalle, joten Hilja on ollut yksin Bettyn lähdöstä saakka ja kaipailee nyt uutta lussukkaa poikaystävää, jonka voisi laittaa vähän tossun alle.

Eläinkoordinaattorin hommassa ei ehdi tylsistyä. Välillä sitä löytää itsensä ulkokaneja pyydystämästä tai konttailemasta  kerrostalo-asunnossa karannutta kesyrottaa etsimästä. Milloin mitäkin.